יקב מואה, היקב הראשון בערבה, נוסד על ידי יהודה וצביה פרידמן.צביה ויהודה נפגשו בקיבוץ מפלסים, שם גדל יהודה, ואליו הגיעה צביה במסגרת גרעין נחל. בתחילת שנות ה-80 הם התחתנו, ועברו להתגורר במושב צופר בערבה מתוך ציונות-חלוצית- לעסוק בחקלאות ולהפריח את השממה.
ההיכרות עם עולם היין נעשתה דרך החתן של צביה ויהודה, אלעד, שנמצא בתחום היין כבר למעלה מעשור. אלעד ודנה היו מגיעים בסופי השבוע לערבה עם בקבוקי יין ותשוקה רבה לתחום, והדביקו את שאר בני המשפחה. רוח יזמית-חקלאית, רצון להתחדשות וסקרנות גדולה הביאו את יהודה ללימודי עשיית יין ביקב שורק, בסיומם התקבלה החלטה משפחתית להקים יקב.
מבנה היקב שימש בעבר כבית אריזה לפלפלים אותם מגדל יהודה, וחדר החביות ומקרר המיכלים שימשו לקירור פרחים בתקופה בה גידלו פרחים בשדות המשק המשפחתי. המבנה שוכן בין בית המשפחה, לבית האריזה החדש לפלפלים ומטע התמרים הצעיר- כל ענפי המשק יחד במקום אחד, בקרבת בני המשפחה.
שם היקב ניתן לו על שמה של המצודה העתיקה מואה, ששרידיה נמצאים בקרבת מושב צופר, בו ממוקם היקב. בעבר הייתה מואה פונדק דרכים, אחת מנקודות ההתרעננות על דרך הבשמים הנבטית, שעברה בעת העתיקה דרך מדבריות ערב והנגב ועד לחוף הים התיכון באזור עזה.